Chec cu banane

de bahna_violeta in Prajituri, 9 Aug 2012 | 2151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • o lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • o banana
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane:

Se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, cam 5 minute pana se formeaza o spuma tare, dupa adaugam zaharul si amestecam inca 3-4 minute la mixer. Punem galbenusurile unul cate unul, apoi punem faina, apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, apoi punem 2 linguri de ulei, o lingurita de esenta de vanilie. Amestecam bine, aluatul trebuie sa aiba o consistenta mai moale pt a fi checul pufos.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se da in cuptorul incins pentru 5 minute pentru a se intari un pic ca sa tina bananele la mijloc. Bananele le amestecam cu restul de zeama de lamaie ca sa nu se oxideze, le punem peste chec, apoi punem restul compozitiei. Lasam inca 15-20 de minute, mai verificam daca e facut cu o scobitoare. Dupa ce este gata se lasa la racit, apoi se taie se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

COMENTARII (11)

laura_n 1

09.08.2012, 22:33

bun venit
traditia spune ca trebuie sa papam tot checul, asa de bun venit

bahna_violeta 1

10.08.2012, 12:37

multumesc,pentru toti cate o felie de chec:*

Ubulika 1

19.08.2012, 20:09

bananeeeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S