Chec cu banane

de Adele in Dulciuri, 5 Oct 2015 | 2107 vizualizari

 

Aromat, rapid si delicos

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri faina de cartofi
  • 2 linguri faina alba de grau.
  • 50 ml iaurt cu gust de vanilie.
  • 1 banana .
  • 2 linguri cu gem de visine.
  • 1 lingurita cu cacaoa.
  • jumatate de pliculet praf de copt.
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane:

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma se mixeaza pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza separat, cu zahar si ulei, pana devin spumoase si isi schimba culoarea, se adauga iaurtul si banana facuta piure.

Se adauga si cele 2 tipuri de faina ,praful de copt si se amesteca bine cu ajutorul unei palete de silicon pana compozitia devine omogena.

Din compozitia obtinuta se ia 2 linguri, care se amesteca cu gemul de visine si cacaoa.
Se pregateste o tava de chec, se tapeteaza bine, se pune compozitia, alternand cele 2 colori.Se da la cuptor, preincalzit,la 180° pentru25 de minute (pentru sigurete se incearca cu ajutorului unei scobitori).

Se lasa la racit, se glazureaza sau se pudreaza.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa pregatiti 2 checi ,trebuie sa dublati cantitatile.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu banane-0
Chec cu banane-1

COMENTARII (30)

Adele 1

06.10.2015, 12:18

Daniela

Rocsi 1

06.10.2015, 20:38

Bun, bun!

Adele 1

06.10.2015, 21:26

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04