Chec cu banane si dulce de leche

de Miha in Prajituri, 12 Dec 2011 | 5108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 banane bine coapte
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 g dulce de leche
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si dulce de leche:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale sunt bine incorporate punem bananele pasate cu furculita si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. Ciocolata o taiem bucatele cu cutitul si o adaugam la final.

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minte. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou.

Dulce de leche il amestecam cu cateva linguri de lapte, pana ajunge la consistenta dorita.

Se toarna peste chec si se portioneaza.

 

COMENTARII (32)

cristeena20

cristeena20 1

04.03.2013, 21:48

Mihaaaaa..ai facut aici o delicatese de imi ploua in gura!!!!!super bine arata checul tau..il pun la favorite!!!

mamaieelena

mamaieelena 1

05.03.2013, 12:13

mm ce bunatate de chec ai facut,........

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

20.05.2013, 22:32

Am vazut link-ul share-uit pe facebook de bucataras.ro,,, Poza m-a dus imediat cu gandul la tine! Se pare ca nu m-am inselat! Arata pur si simplu delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!