Chec cu branza sarata

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2014 | 2024 vizualizari

 

Poate fi la fel de bine mic dejun, cina sau aperitiv, se poate lua la pachet si este foarte usor de facut. Mai mult de atat, se face cu ce aveti in frigider, cu legume sau mezeluri, sau asa simplu, doar cu branzeturi cum l-am facut eu...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr branza tare de oaie
  • 150 gr branza de burduf
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza sarata:

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa si se deschid la culoare. Branzeturile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Faina se amesteca cu praful de copt si drojdia. Se adauga peste faina laptele rece si se amesteca energic cu un tel tip para sa nu se formeze cocoloase. Se adauga smantana si uleiul si se amesteca. Dupa ce ouale sunt batute spuma se adauga un sfert din cantitate la amestecul de faina. Se amesteca cu telul sa se subtieze compozitia si sa se incorporeze cu celelalte. Astfel, compozitia rezultata o adaugam la restul de oua impreuna cu branzeturile rase. Amestecam usor cu telul sa scoatem cat mai putin aer din oua. Punem compozitia intr-o tava de chec(de iena am folosit eu) tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 35-40 minute. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim dupa preferinte cu salate, sosuri, lapte, iaurt...Sa va fie de bine!!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu branza sarata-0
Chec cu branza sarata-1
Chec cu branza sarata-2
Chec cu branza sarata-3
Chec cu branza sarata-4
Chec cu branza sarata-5
Chec cu branza sarata-6
Chec cu branza sarata-7
Chec cu branza sarata-8

COMENTARII (21)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

09.10.2014, 19:31

Trebuie să încerc neapărat

Rocsi

Rocsi 1

09.10.2014, 20:40

anca_rm

anca_rm 1

10.10.2014, 13:47

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!