Chec cu cacao

de katty in Prajituri, 22 Oct 2014 | 4113 vizualizari

 

Un chec simplu , dar delicios .

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar lapte
  • 2 pahare faina
  • 4 oua medii
  • 4 linguri cacao
  • 150 gr unt+pentru uns tava
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Intr-o craticioara punem zaharul , laptele,untul si cacaua si le punem pe foc mic . Amestecam continuu pana se topeste zaharul si compozitia se omogenizeaza .
Dam jos si lasam sa se raceasca .
Separam ouale . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare .
In compozitia racita punem galbenusurile , zaharul vanilat , faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt , apoi albusurile batute . 
Amestecam usor , apoi turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina .Dam tava la cuptor pana este gata (trece proba scobitorii) , apoi scoatem tava si o lasam sa se raceasca . 
Portionam prajitura  dupa ce s-a racit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec clasic