Chec cu cacao Inimioara

de epurasha2bb in Prajituri, 16 Iul 2010 | 5869 vizualizari

 

un desert rapid la microunde

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 2 linguri de cacao pudra,
  • 4-5 linguri de faina alba,
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 pliculet de praf de copt Dr.Otker
  • putin unt 
  • Sirop :
  • cateva linguri de apa cu o esenta de rom si o lingura de zahar.
  • Glazura:
  • ciocolata cu trufe Katy si inca 1/2 ciocolata alba simpla Primola.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao Inimioara:

 Am batut 3 albusuri spuma tare pana se tine castronul cu fundul in sus si nu cade spuma.Apoi am adaugat usor 3 galbenusuri si am amestecat cu un tel de plastic.Apoi am amestecat intr-o farfurie adanca 2 linguri de cacao pudra, 4-5 linguri de faina alba, 2 linguri de zahar pudra si un pliculet de praf de copt Dr.Otker.Am presarat in ploaie amestecand usor acest amestec peste ouale batute.

 Apoi am uns tavita de silicon cu putin unt si am turnat compozitia.

 Am preincalzit cuptorul cu microunde 1 minut.Apoi am introdus tava si am mai dat microunde 700 W 5 minute.Se ridica si se desprinde singur de tavita.

 Se scoate se lasa sa se raceasca si se insiropeaza cu un sirop simplu facut din catev linguri de apa cu o esenta de rom si o lingura de zahar.Se tine putin pe forc acest amestec sa se topeasca zaharul.Apoi cand se raceste se insiropeaza prajitura cu el.

 Apoi topim o ciocolata cu trufe Katy la Bain Marie si cand s-a racit putin o turnam peste prajitura.Peste aceasta se torna in zig zag ciocolata alba topita.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu cacao Inimioara-0
Chec cu cacao Inimioara-1
Chec cu cacao Inimioara-2
Chec cu cacao Inimioara-3
Chec cu cacao Inimioara-4
Chec cu cacao Inimioara-5

COMENTARII (12)

mena29 1

22.07.2010, 15:21

Am incercat sa o rezolv eu cu furculita dar nu am reusit,e frumos tortul tau

Laly 1

22.07.2010, 15:38

Lasa ca am rezolvat eu,dar imi dai si mie o feliuta?

epurasha2bb 1

22.07.2010, 18:30

multumesc fetelor! va servesc cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20