Chec cu cacao si pere

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 1306 vizualizari

 

Am zis ca vreau sa scap de tot ce mai am prin frigider si prin dulap ca sa tin si eu o dieta dupa sarbatorile de iarna. Asa ca m-am apucat de facut dulciuri...hihihihi
Reteta pentru chekul asta e de la Diana K. Nu e prima data cand o prepar. Mi-a placut si de aceea am repetat-o.

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 plic praf de copt
  • 4 pere coapte dar nu moi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si pere:

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste.  Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia. Apoi se adauga uleiul si laptele si  se amesteca putin pana se incorporeaza in compozitie.
Se adauga  faina, praful de copt si cacaoa care au fost amestecate inainte si se amesteca  usor cu lingura sau cu paleta de sus in jos prin rasturnare.
Se toarna compozitia in tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si se  introduc perele bine spalate, uscate si necuratate de coaja si se aliniaza una langa alta. 
Se introduce forma de chek la cuptorul preincalzit si se coace checul aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

E delicios!
Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Va recomand sa folositi o forma de cozonac mai mare decat cea de yena.

2

Cred ca atunci puteti sa puneti si 5 pere in loc de 4.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu cacao si pere 290854
retete culinare - Chec cu cacao si pere 290855
retete culinare - Chec cu cacao si pere 290856
retete culinare - Chec cu cacao si pere 290857
retete culinare - Chec cu cacao si pere 290858
retete culinare - Chec cu cacao si pere 290859
retete culinare - Chec cu cacao si pere 290860

COMENTARII (15)

Corinuta 1

13.01.2014, 22:46

Vaaaaiiii cat de fain arata Eu numai cu mere am facut, e tare bun!

marianascarlat 1

14.01.2014, 09:36

Multumesc dragilor! Arata foarte frumos si e tare bun!

Micutza Luana 1

21.01.2014, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21