Chec cu cacao si stafide

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2013 | 1645 vizualizari

 

Checul asta de cum l-am vazut la bucataras Panacris am zis ca trebuie sa il fac deoarece este exact pe gustul nostru si se pare ca nu m-am inselat. S-a mancat repede, repejor, cred si eu la cat de bun si pufos a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 140 ml lapte
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cappucino clasic
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si stafide:

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte. Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine. Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat.

Incoporam  stafidele, coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. La final punem albusurile batute spuma si le amestecam cu o paleta de sus in jos. Daca credeti ca este prea moale compozitia puteti sa mai puneti 1-2 linguri da faina, la mine nu a mai fost necesar. Ungem doua tavi potrivite de chec cu ulei, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit si o tava antiaderenta si aia am uns-o doar cu ulei) si turnam compozitia in mod egal in ele.

Introducem checurile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Dupa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam la racorit. Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu o glazura.

Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie. Multumesc mult Cris :*...A iesit o bunatate!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu cacao si stafide-0
Chec cu cacao si stafide-1
Chec cu cacao si stafide-2
Chec cu cacao si stafide-3
Chec cu cacao si stafide-4
Chec cu cacao si stafide-5
Chec cu cacao si stafide-6
Chec cu cacao si stafide-7

COMENTARII (52)

Aurelia 07_07 1

14.10.2013, 20:37

Ce bine arata

Rocsi 1

15.10.2013, 11:27

Multumesc Lia

Rocsi 1

15.10.2013, 11:27

Ica iti multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04