Chec cu cacao si zmeura

de T I M E A in Prajituri, 16 Sep 2013 | 11629 vizualizari

 

Bun, rapid si usor de facut! Ce altceva pot zice de un siplu chec :)).
Nici pozele nu arata extraordinar pentru ca era cam seara cand le-am facut si nu ma ajuta aparatul. Si cand ma gandesc ca se intuneca tot mai devreme....o sa am foarte putin timp sa fac poze frumoase asa cum am norocul vara.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 200 gr zmeura
  • Pentru uns tava:
  • 1 lingura de unt si 1 lingura de zahar
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si zmeura:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Luam o tava mica de chec si o ungem cu unt si o tapetam cu putin zahar. Turnam jumatate din compozitie in tava si punem jumatate din cantitatea de zmeura, apoi punem restul de compozitie peste care vine restul de zmeura.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui zmeura cu mure sau afine

2

Am folosit o tava mica de chec, daca faceti in tava de cozonac (mai mare) dublati cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

MonaMimi 1

17.09.2013, 15:34

tare bine arata,delicios

T I M E A 1

17.09.2013, 20:25

multumesc frumos fetelor

Dya Daniela Andrei 1

17.09.2013, 21:00

Arata delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca,migdale si seminte de rodie