Chec cu cacao si zmeura

de T I M E A in Prajituri, 16 Sep 2013 | 6496 vizualizari

 

Bun, rapid si usor de facut! Ce altceva pot zice de un siplu chec :)).
Nici pozele nu arata extraordinar pentru ca era cam seara cand le-am facut si nu ma ajuta aparatul. Si cand ma gandesc ca se intuneca tot mai devreme....o sa am foarte putin timp sa fac poze frumoase asa cum am norocul vara.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 200 gr zmeura
  • Pentru uns tava:
  • 1 lingura de unt si 1 lingura de zahar
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si zmeura:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Luam o tava mica de chec si o ungem cu unt si o tapetam cu putin zahar. Turnam jumatate din compozitie in tava si punem jumatate din cantitatea de zmeura, apoi punem restul de compozitie peste care vine restul de zmeura.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui zmeura cu mure sau afine

2

Am folosit o tava mica de chec, daca faceti in tava de cozonac (mai mare) dublati cantitatile

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu cacao si zmeura 260602
retete culinare - Chec cu cacao si zmeura 260603
retete culinare - Chec cu cacao si zmeura 260604
retete culinare - Chec cu cacao si zmeura 260605
retete culinare - Chec cu cacao si zmeura 260606
retete culinare - Chec cu cacao si zmeura 260607

COMENTARII (43)

MonaMimi 1

17.09.2013, 15:34

tare bine arata,delicios

T I M E A 1

17.09.2013, 20:25

multumesc frumos fetelor

Dya Daniela Andrei 1

17.09.2013, 21:00

Arata delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21