Chec cu ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Mar 2011 | 2346 vizualizari

 

Gata cu concursul, acum sa ne revenim la normal :D...asa ca am facut pentru colegii lui doru un chec rapid pentru a le multumii ca au fost alaturi de mine si m-au sustinut si ei in concurs si de ce nu un martisor dulce pentru colegele lui pe care le pup si sper sa le fi placut, dar bineinteles ca este si pentru voi cei care m-ati votat intr-un numar atat de mare:*

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • o ciocolata cu lapte
  • 50 g lapte
  • bomboane decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc impreuna cu 50 ml lapte, o lasam pana se topeste si se formeaza glazura, oprim focul si o lasam la racit.

Separam albusurile de galbenusuri, le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam uleiul si laptele. Punem crema de galbenusuri peste albusul batut spuma si omogenizam compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si o turnam peste compozitie, amestecand usor cu miscari circulare de jos in sus. La sfarsit punem esenta de vanilie.

Ungem o forma de copt cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea. Deasupra vom pune jumatate din glazura obtinuta si cu furculita o imprastiem cu miscari circulare prin toata tava. Dam la cuptorul preincalzit 30-35 de minute la foc mic. Verificam facand testul cu scobitoarea.

Dupa ce se raceste scoatem usor din forma si-l rasturnam peste un platou. Deasupra punem glazura ramasa ( daca s-a intarit nu-i nici o problema, o puneti din nou pe foc pana se inmoaie) si bomboane pentru decor.

Simplu, bun si ieftin, ca este criza!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu ciocolata-0
Chec cu ciocolata-1
Chec cu ciocolata-2
Chec cu ciocolata-3

COMENTARII (31)

divainbucatarie 1

04.03.2011, 11:44

Dana Cristea - pusikmea 1

04.03.2011, 13:45

va multumesc tuturor

adry88 1

11.06.2011, 17:44

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04