Chec cu ciocolata

de Andreea Caroline in Prajituri, 30 Ian 2014 | 11191 vizualizari

 

By Miha >:D<

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • Ptr glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Mixam bine ouale cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba.

Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare.

Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua.Amestecam usor  adaugand apoi cacaua si dulceata.

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina ( sau o tapetam cu hartie de copt ) ,turnam compozitia si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius.

Separat facem glazura topind ciocolata maruntita impreuna cu untul si laptele la foc mic.

Cand checul este gata il racim apoi turnam glazura.

Sursa

 

TIPS-URI

1

Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca checul este copt in intregime.

2

Dulceata poate fi dupa preferinta fiecaruia: de capsuni,visine...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu ciocolata 294543
retete culinare - Chec cu ciocolata 294544
retete culinare - Chec cu ciocolata 294545
retete culinare - Chec cu ciocolata 294546
retete culinare - Chec cu ciocolata 294547
retete culinare - Chec cu ciocolata 294548
retete culinare - Chec cu ciocolata 294549
retete culinare - Chec cu ciocolata 294550
retete culinare - Chec cu ciocolata 294551
retete culinare - Chec cu ciocolata 294552
retete culinare - Chec cu ciocolata 294554
retete culinare - Chec cu ciocolata 294555
retete culinare - Chec cu ciocolata 294556

COMENTARII (37)

Andreea Caroline 1

31.01.2014, 10:26

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 21:59

Andreea Caroline 1

31.01.2014, 23:24

Alex

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D