Chec cu ciocolata

de Panacris in Dulciuri, 18 Apr 2016 | 3267 vizualizari

 

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Margareta Cismasu, mai bine zis Retete cu Margareta Cismasu, http://margaretacismasiu.blogspot.ro/2016/04/weekend-cu-spor-aprilie-2016.html, ce ne propune o paletă largă de preparate minunate: aperitive, fel principal și prăjituri. Am început provocarea acestei luni cu un desert rapid și la fel de rapid savurat de către Zmeișori. Mulțumesc pentru rețetele tale fainee. Gata cu vorba, să trecem la treabă.

 

INGREDIENTE

  • Ouă 5 bucăți,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Făină albă de grâu 200 g,
  • Ulei de floarea soarelui 4 linguri,
  • Ciocolată cu lapte 100 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Oțet ½ linguriță,
  • Sare roz ½ linguriță.
  • Pentru topping:
  • Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Ouăle se separă și se pun în două vase mai înalte. Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se dizolvă, obținându-se o spumă fină și lucioasă.

Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, până ce se omogenizează, apoi se toarnă în fir ușor, ca și la maioneză în spuma de albușuri, amestecându-se ușor.

Făină cernută împreună cu praful de copt se adaugă treptat și se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus pentru a nu se lăsa compoziția de chec.

 Într-o tavă de chec tapetată cu foaie de pergament se toarnă ½ din compoziția de mai sus. În jumătatea rămasă se adaugă ciocolata topită, ușor și răcorită, apoi se amestecă ușor, până ce se omogenizează. Compoziția de ciocolată se toarnă peste cea de ouă, se amestecă ușor cu furculița, ca să se obțină aspectul marmorat.

Se pune tava cu aluatul la copt în cuptorul preîncins, cca. 45 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitori checul se scoate din tavă, pe un grătar și se lasă la răcit.

 

Între timp se prepară glazura și se toarnă peste checul răcorit. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

- Andreea - 1

19.04.2016, 09:02

Iau si eu o feliuta

Panacris 1

19.04.2016, 09:47

Multumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:43

Cred ca a fost foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu nuca si glazura de ciocolata