Chec cu ciocolata alba si afine

de La Ancuta in Dulciuri, 28 Sep 2012 | 3306 vizualizari

 

Aveam in frigider niste afine pe care nu le mai manca nimeni si m-am gandit sa le transform in ceva dulce si bun. Cum puiului meu ii plac checurile, mai mult decat prajiturile cu crema, le-am trensformat urgent intr-un chec pufos cu ciocolata alba.

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana
  • 4 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 100 g amidon
  • 1 praf de copt
  • afine (~200 g)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata alba si afine:

Topim ciocolata impreuna cu untul si dam deoparte. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi smantana si laptele si omogenizam. Adaugam ciocolata topita, in fir subtire si mixam.

Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in compozitie. La final adaugam afinele si amestecam usor cu o spatula.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit 30-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a copt scoatem checul pe un gratar de bucatarie si lasam la racit apoi il putem portiona.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu ciocolata alba si afine 179755
retete culinare - Chec cu ciocolata alba si afine 179756
retete culinare - Chec cu ciocolata alba si afine 179757
retete culinare - Chec cu ciocolata alba si afine 179759
retete culinare - Chec cu ciocolata alba si afine 179760

COMENTARII (35)

lilik 1

29.09.2012, 19:35

un deliciu ,

La Ancuta 1

29.09.2012, 20:02

Va multumesc mult. Ma bucur ca va place

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:44

bun de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55