Chec cu cirese

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Iun 2016 | 747 vizualizari

 

Este un chec moale cu fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 16 linguri zahar;
  • apa - cat sa se umezeasca zaharul (circa 200 ml);
  • 8 oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • faina cat cuprinde (600 g);
  • un plic de praf de copt;
  • 620 g cirese fara samburi.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cirese:

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna apa cu zaharul si se amesteca. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga 2/3 din cirese si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se pun restul cireselor pe deasupra checurilor si se introduc la cuptor. 

Dupa ce checurile s-au rumenit frumos, se scot tavile din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din tava si se pudreaza cu zahar (optional).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu cirese 448206
retete culinare - Chec cu cirese 448207
retete culinare - Chec cu cirese 448208
retete culinare - Chec cu cirese 448209
retete culinare - Chec cu cirese 448210
retete culinare - Chec cu cirese 448211
retete culinare - Chec cu cirese 448212
retete culinare - Chec cu cirese 448213
retete culinare - Chec cu cirese 448214

COMENTARII (19)

roxana_simona 1

24.06.2016, 10:37

bun

laura_n 1

27.06.2016, 17:57

ce frumos a iesit!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L