Chec cu crema de branza

de Raluca in Prajituri, 7 Ian 2010 | 8208 vizualizari

 

... a la Martha Stewart. Am vazut reteta intr-una din emisiunile ei, si atat de mult a laudat-o, incat am zis ca trebuie sa o incerc. Si a avut dreptate - are o textura foarte cremoasa si se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 150 g crema de branza (Almette sau Philadephia)
  • 3 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu crema de branza:

Se freaca spuma untul (la temperatura camerei) cu branza. Se adauga apoi treptat zaharul, amestecand in continuu cu mixerul. Apoi oualele, unul cate unul. Dupa ce s-au incorporat, se adauga treptat si faina. In final, se adauga si esenta de vanilie.


Se toarna compozitia intr-o forma tapetata (fie cu unt si faina, fie cu hartie de copt), si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. (cam 50-60 de minute)


Dupa ce se racoreste, se scoate din forma si se pudreaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu crema de branza 13339
retete culinare - Chec cu crema de branza 13340
retete culinare - Chec cu crema de branza 13341
retete culinare - Chec cu crema de branza 13342
retete culinare - Chec cu crema de branza 13343

COMENTARII (18)

ioana88 1

22.06.2011, 09:54

Vreau sa fac si eu azi dar nu stiu ce fel de branza sa cumpar.Din cate stiu eu Almette e cu verdeata sau ceapa si nu se potriveste cu zahar cred.., de care sa cumpar?exista ceva almette dulce?

Miha 1

22.06.2011, 10:13

Ioana, exista Almette si cu smantana, ce se potriveste foarte bine la prajituri. Chiar si la creme de prajituri.
Poti folosi si crema de branza Philadelphia (simpla) sau chiar branza de vaci simpla (grasa si cremoasa, de preferat). Eu am incercat varianta din urma, cu branza de vaci si a iesit foarte buna.

MIUTA 1

22.06.2011, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!