Chec cu ficatei de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2012 | 9807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 7 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • jumatate lingurita de piper
  • 1 praf de copt
  • 1 kg ficatel de pui
  • 7-8 linguri faina alba
  • 1 borcan 400 gr ciuperci intregi
  • miez de lapte Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ficatei de pui:

Ficateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el.
Ouale le mixam spuma.
Adaugam piperul,sarea si praful de copt,iar la urma faina.
Patrunjelul si mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.
Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam.
Atat verdeata cat si usturoiul le incorporam in compozitia de oua.

Ficatelul il scurgem de apa,apoi il rumenim intr-o tigaie,dar fara ulei,cam 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte,apoi il scoatem pe o farfurie in care asezam un servetel de hartie.

Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam.
Daca sunt micute le lasam intregi,daca nu le taiem in 3 sau 4 feliute.
Luam doua tavi de chec ,le ungem cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Punem in fiecare tava cate un polonic si jumatate din compozitia de oua.
Taiem bucatele de ficat,nu foarte marunt si il punem in tavi,in egala masura si uniform.

Deasupra punem restul de compozitie de oua.
Asezam cate doua felii de miez de lapte Delaco,apoi punem ciupercutele si le impingem putin cu degetul in compozitie.

Dam tavile in cuptorul incins pentru 45 de minute.
Cand este gata,il scoatem,il lasam sa se racoreasca,apoi servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

04.06.2012, 19:38

Ancuta sper sa va placa!

ionix 1

15.08.2012, 15:30

Ah, m-ai păcălit... n-am știut că e cu ciuperci și am păpat. Dar a fost deliciooooos. O să fac și eu.

Rocsi 1

15.08.2012, 20:25

Ionela nu te-am pacalit.Cel ce l-am pregatit cand ai venit tu era fara ciuperci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec si briose aperitiv