Chec cu frisca si bomboane M&M

de laylalala in Prajituri, 13 Iul 2010 | 3855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 2 lingurite zahar bourbon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru decor
  • 100 ml frisca lichida
  • 125 gr bomboane M&Ms
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu frisca si bomboane M&M:

Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm diametru.

Pentru chec, se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Se incorporeaza frisca lichida apoi lichiorul de ciocolata.Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate apoi se incorporeaza la cele lichide.Se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si se da la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Dupa ce s-a facut, checul se lasa sa se raceasca complet.

Pentru decor se bate frisca.Checul se decoreaza cu frisca batuta si se presara cu bomboane M&Ms.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu frisca si bomboane M&M 41555
retete culinare - Chec cu frisca si bomboane M&M 41556
retete culinare - Chec cu frisca si bomboane M&M 41557
retete culinare - Chec cu frisca si bomboane M&M 41558
retete culinare - Chec cu frisca si bomboane M&M 41559
retete culinare - Chec cu frisca si bomboane M&M 41560
retete culinare - Chec cu frisca si bomboane M&M 41561
retete culinare - Chec cu frisca si bomboane M&M 41562

COMENTARII (1)

Rocsi 1

13.07.2010, 15:10

interesant cu frisca in compozitia checului

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!