Chec cu frisca si ciocolata

de susu in Prajituri, 16 Iun 2011 | 2098 vizualizari

 

Reteta de la bucataras Miha

 

INGREDIENTE

  • 180 gr crema de unt milli
  • 3 oua
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 20 gr cacao
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Esente
  • Cognac
  • 2 maini de nuca
  • 150 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu frisca si ciocolata:

Nuca se macina la robot impreuna cu o lingura de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Ciocolata se topeste la microunde, smantana se bate frisca si albusurile se separa de galbenusuri. Crema de unt se mixeaza cu zaharul si esentele iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cativa stropi de lamaie. Adaugam la crema de unt galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare. Punem apoi ciocolata si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La sfarsit incorporam frisca batuta si albusurile spuma amestecand usor de jos in sus. Se da la cuptor la foc mediu pentru 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea dupa care se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110487
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110488
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110489
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110490
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110491
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110492
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110493
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110494
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110495
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110496
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110497
retete culinare - Chec cu frisca si ciocolata 110498

COMENTARII (11)

adry88 1

16.06.2011, 15:13

place mult

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 15:16

bun

adasev12 1

16.06.2011, 15:27

ffffff bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21