Chec cu fructe confiate

de susu in Prajituri, 26 Ian 2011 | 3743 vizualizari

 

Un chec deosebit de bun, as manca in orice moment orice dulce care contine fructe confiate si uscate

 

INGREDIENTE

  • 200 g fructe uscate sau confiate (cirese, coaja de portocale, caise, ananas, curmale, papaya, ghimbir, merisor, curmale)
  • 50 g rahat diverse culori
  • 50 g stafide brune si aurii
  • 5 oua mari
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 150 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe confiate:

Stafidele se hidrateaza in cognac amestecat cu esenta de rom. Fructele se taie mai marunt si se amesteca cu o lingura de faina. Faina se cerne de doua ori. Untul se freaca treptat cu zaharul pana se face spuma. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Punem la unt fructele, o parte din faina si o parte de albus. Amestecam usor dupa care incorporam si cealalta parte. Coacem la foc mic pentru 45-60 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu fructe confiate 80686
retete culinare - Chec cu fructe confiate 80687
retete culinare - Chec cu fructe confiate 80688
retete culinare - Chec cu fructe confiate 80689
retete culinare - Chec cu fructe confiate 80690
retete culinare - Chec cu fructe confiate 80691
retete culinare - Chec cu fructe confiate 80692
retete culinare - Chec cu fructe confiate 80693
retete culinare - Chec cu fructe confiate 80695
retete culinare - Chec cu fructe confiate 80698

COMENTARII (11)

Rocsi 1

26.01.2011, 18:56

tare frumos

mamaieelena 1

27.01.2011, 23:47

bun rau

monik80 1

21.03.2015, 07:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21