Chec cu fructe de padure

de Oana in Dulciuri, 23 Apr 2015 | 1637 vizualizari

 

Pofta de dulce :)
Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

  • oua- 6 buc
  • zahar- 200 gr
  • faina- 200 gr
  • praf de copt- 1 lingurita
  • ulei- 4 linguri
  • un praf de sare
  • extract sau esenta de vanilie- o lingurita
  • coaja rasa -de la o lamaie
  • fructe de padure congelate- 300 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe de padure:

Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare. Adaugati apoi zaharul treptat pana obtineti o bezea tare.

Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi turnati-le peste bezea. Amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua

Adaugati coaja rasa de lamaie si vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin si incorporati-le usor.

La final, adaugati fructele de padure in compozitia de chec si amestecati foarte usor.

Tapetati cu ulei si faina doua tavi de chec si impartiti compozitia in doua.

Coaceti checurile la 180 de grade, 45 de minute si faceti testul cu scobitoarea.

Lasati checurile la racit in tava jumatate de ora, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet.

Pudrati checurile cu zahar pudra inainte de servire.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu fructe de padure-0
Chec cu fructe de padure-1

COMENTARII (26)

dantes 1

24.04.2015, 10:24

delicios!

noiinbucatarie 1

07.06.2016, 23:06

cat de bine arata!

Aletta 1

20.07.2016, 12:18

uuuu ce bunatate,bun la cafea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04