Chec cu fructe si nuci de post

de Lavinia in Prajituri, 27 Noi 2013 | 11894 vizualizari

 

Am combinat mai multe retete si a iesit un chec delicios pentru cei care tin post si nu numai !Pentru mine a fost cel mai bun chec pe care l-am mancat pana acum,o consistenta perfecta si un gust minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari
  • 200 g zahar pudra
  • 150 ml ulei
  • zeama de la o portocala mare
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 120 g nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • Glazura:
  • 150 g zahar
  • 60 ml apa
  • 1 lingura cacao neagra
  • 2 linguri Nesquik/Brumi
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe si nuci de post:

Intr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos.

Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot uleiul.

Peste piureul de banane adauga sucul de portocala.

Amesteca faina cu sarea ,praful de copt si bicarbonatul.

Adauga amestecul uscat peste banane si mixeaza cateva secunde doar pana ce se incorporeaza bine.

La final adauga nucile macinate,coaja de portocala si scortisoara si amesteca usor cu o spatula de sus in jos.

Tapeteaza o tava de guguluf(26 cm)/chec cu margarina si faina si coace checul in cuptorul preincalzit pentru 35 de minute .(testul scobitorii)

Lasa checul la racit in forma apoi scoate-l si pune-l pe un platou/farfurie mai mare.

Amesteca zaharul cu Nesquik-ul,cacaua ,apa si margarina si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana prinde consistenta(5-6 minute)

Ia de pe foc si adauga esenta de rom.

Lasa glazura la racit 10-15 minute(amestecand din cand in ea) apoi toarn-o peste chec si lasa-l la rece pana se intareste complet glazura.

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place puteti omite glazura de ciocolata si il lasati asa simplu sau pudrat cu zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281153
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281155
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281157
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281160
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281161
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281162
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281163
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281164
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281165
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281166
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281167
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281168
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281169
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281170
retete culinare - Chec cu fructe si nuci de post 281171

COMENTARII (50)

Lia_ 1

10.12.2013, 21:31

bravo!

monik80 1

10.03.2015, 13:50

ffff bun

susu 1

11.03.2015, 19:53

ce prezentare grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S