Chec cu fructe uscate

de gaby_duceag in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 2621 vizualizari

 

Va las ceva pe dimineata? ;;) Unul dintre cele mai bune checuri! Aromat, umed, fraged, o bunatate atat la cafea cat si cu o cana de iaurt.Danut a zis - bun, foarte bun! Imi dai si mie reteta? :)) Nu am poze cu el intreg, l-am pregatit sambata seara si doar cateva felii am putut pastra pentru poza :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 350 gr faina
  • 2 linguri smantana
  • un vf. cutit sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr merisoare uscate
  • 100 gr stafide
  • 50 gr fistic
  • 50 ml Amaretto (sau Rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe uscate:

Intr-un bol micut se pun fructele si se toarna peste ele Amaretto.

Untul se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, si smantana.

Preincalziti cuptorul.

Se cerne faina cu sarea si praful de copt si se adauga peste unt. Se amesteca usor.

Se scurg fructele si se pudreaza cu o lingura/doua de faina.

Se adauga in compozitie, se adauga si fisticul si se incorporeaza usor.

Se tapeteaza o forma obisnuita de chec, cu ulei si faina si se toarna compozitia.

Se baga tava la cuptor si se coace checul la foc mic pentru 50-55 minute.

Cand s-a racit se desprind usor marginile de peretii tavii si se rastoarna usor, cu grija, e foarte fraged.

Sursa

 

TIPS-URI

1

puteti adauga si alte fructe sau rahat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu fructe uscate 290900
retete culinare - Chec cu fructe uscate 290901

COMENTARII (30)

Dana Cristea - pusikmea 1

14.01.2014, 13:43

Checul e bestial, dar platourile si tavita m-au dat gata

Rocsi 1

14.01.2014, 20:18

Am mai venit o data sa vad canile ca eu inca nu mi-am gasit sa-mi iau

Angelina_Elena 1

15.01.2014, 20:26

Arata minunat, am salvat reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55