Chec cu fursecuri

de Lau in Prajituri, 27 Iun 2013 | 1544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • fursecuri
  • 170 g unt
  • 80 g zahar
  • 150 g faina
  • sirop de menta
  • Chec
  • 1 cana de apa rece
  • 1/2 ulei cescuta
  • 1 cana de zahar
  • 1 si 1/2 cani faina
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fursecuri:

Fursecuri-se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste, adaugam faina si sirop de menta dupa gust (eu am pus 3 linguri) si amestecam bine. Coca o impaturim in folie alimetara si dam la rece 30 minute.

Cu mana formam bilute, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt care le vom coace in cuptorul incalzit pana se rumesc putin marginile (cca 10 minute) Le lasam sa se raceasca in tava.

Checul-Intr-un vas cernem faina,adaugam ingredientele uscate si amestecam,

In alt vas amestecam apa cu uleiul si otetul,adaugam treptat peste amestecul de faina,amestecand usor,

In tava de chec tapetata cu hartie de copt asezam fursecurile pe fundul tavii,deasupra adaugam compozitia de chec

Dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,(cca 30)

Lasam sa se raceasca in tava dupa care pudram cu zahar pudra

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu fursecuri-0
Chec cu fursecuri-1

COMENTARII (16)

Rocsi 1

27.06.2013, 20:29

Ce mult imi place

Emacristina 1

27.06.2013, 21:23

ce frumos arata

Lau 1

27.06.2013, 21:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04