Chec cu gem de caise

de susu in Prajituri, 4 Apr 2013 | 2187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte batut
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 6 linguri de gris
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan gem de caise cu samburi
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale si lamaie
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu gem de caise:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem ouale foarte bine cu putina zeama de lamaie, coaja de citrice apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana la incorporare. Amestecam faina cu grisul, praful de copt si nuca de cocos. Adaugam laptele batut si apoi ingredientele uscate treptat. Turnam compozitia intr-o tava mare de chec, punem gemul deasupra si dam la cuptor pentru 50 de minute. 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu gem de caise-0
Chec cu gem de caise-1

COMENTARII (10)

susu

susu 1

08.04.2013, 10:46

mersi ruxy

Raluca57

Raluca57 1

11.04.2013, 11:23

Cate oua? multumesc, Raluca

susu

susu 1

22.04.2013, 12:32

Scuze Raluca acum am vazut intrebarea. Din pacate nu mai stiu exact de la cine am luat reteta, deobicei scriu sursa. Reteta e de aici de pe bucataras dar nu mai stiu daca denumirea este aceeasi, chec cu gem insa mie nu mi-a placut reteta, aluatul a iesit prost, din cate imi amintesc am mai incercat cu iaurt sau lapte batut si nu iese pufos deloc. Mai bine pui gem dar la o alta reteta de chec. Mai am o multime de checuri la retete. Gemul de caise e super bun, acrisor si merge de minune dar la alta reteta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!