Chec cu glazura de ciocolata

de Doralinda in Prajituri, 29 Mar 2013 | 2993 vizualizari

 

Un chec pufos si gustos tare ptr cei ce iubesc ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina care are praful de copt incorporat
  • 75 gr cacao 70%
  • 170 gr margarina
  • 450 gr zahar
  • 6 oua
  • 120 ml lapte
  • jumate lingurita de extract de migdale
  • o lingurita vanilie
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • Ptr glazura:
  • 120 gr ciocolata ptr topit
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri coniac
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata:

Ptr chec, punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cca 5 minute la viteza mare cu mixerul pana devine o compozitie spumoasa si se mareste in volum. Ungem cu unt si presaram putina faina intr-o forma cu diametrul 24cm si coacem la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptor, la al meu pun la 160C) ptr o ora. Cand e gata lasam 5 minute ptr a se raci putin si apoi scoatem din forma, lasand sa se raceasca. 

Ptr glazura, topim ciocolata in bain-marie, punem toate ingredientele si amestecam repede cu o lingura. Luam de pe foc si turnam compozitia peste chec.

 

TIPS-URI

1

In loc de margarina, se poate folosi si unt nesarat.

2

daca nu doriti alcool, atunci nu puneti coniacul.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu glazura de ciocolata 215045
retete culinare - Chec cu glazura de ciocolata 215046
retete culinare - Chec cu glazura de ciocolata 215047
retete culinare - Chec cu glazura de ciocolata 215048
retete culinare - Chec cu glazura de ciocolata 215049
retete culinare - Chec cu glazura de ciocolata 215050
retete culinare - Chec cu glazura de ciocolata 215051
retete culinare - Chec cu glazura de ciocolata 215053
retete culinare - Chec cu glazura de ciocolata 215054

COMENTARII (35)

Doralinda 1

31.03.2013, 23:52

Deyutzky, multumesc frumos

Angelina_Elena 1

06.06.2013, 10:24

Delicios!

Doralinda 1

06.06.2013, 13:28

Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D