Chec cu glazura de portocale

de rena in Prajituri, 4 Feb 2014 | 3478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu unt (am masurat cu o cana de ceai)
  • 1,1/2 cana cu zahar
  • 4 oua
  • 3 cani cu faina
  • 3,1/2 lingurite praf de copt
  • 1 cana cu suc de portocale
  • razatura de la o portocala si lamaie
  • Pt. glazura:
  • 5-6 linguri de zahar pudra
  • 1-2 linguri suc de portocale
  • razatura de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de portocale:

Batem untul cu zaharul pina devine spumos,adaugam ouale unul cite unul batand incontinuu,adaugam si razatura de portocala si lamaie.

Cernem faina cu praful de copt si amestecam,adaugam si sucul de portocale si continuam sa batem cu mixerul pina devine un aluat fin.

Ungem o  tava cu unt si o tapetam cu putina faina ,punem aluatul si bagam la cuptor incalzit la180 de grade pana se aureste .

Dupa ce sa copt lasam sa se raceasca bine apoi il glazuram.

Pentru glazura:

Punem zaharul  pudra intr-o cana adaugam sucul de portocala si razatura amesteca si lasam putin la frigider. (cu cat mai mult zahar punem cu atat mai groasa devine glazura)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu glazura de portocale 296026
retete culinare - Chec cu glazura de portocale 296027
retete culinare - Chec cu glazura de portocale 296028
retete culinare - Chec cu glazura de portocale 296029
retete culinare - Chec cu glazura de portocale 296030
retete culinare - Chec cu glazura de portocale 296031
retete culinare - Chec cu glazura de portocale 296032
retete culinare - Chec cu glazura de portocale 296033
retete culinare - Chec cu glazura de portocale 296034

COMENTARII (13)

rena 1

05.02.2014, 13:16

ma bucur ca va placut bucatarasi

gabrielagabi 1

05.02.2014, 22:58

Sim0na 1

06.02.2014, 11:16

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25