Chec cu halva de post

de Doralinda in Prajituri, 25 Mar 2013 | 4152 vizualizari

 

Aveam indoieli sa folosesc halvaua intr-un chec, dar mi-am schimbat parerea! Foarte gustos si usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 270 gr faina
  • 160 ml ulei de susan
  • 150 ml suc de portocale proaspat
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 60 gr migdale macinate
  • coaja rasa de la o portocala
  • 170 gr zahar pudra
  • 200 gr halva de vanilie
  • Ptr decor:
  • 100 gr halva
  • putin zahar maro
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu halva de post:

Intr-un bol punem uleiul, sucul de portocale si zaharul, amestecam apoi adaugam faina, praful de copt, migdalele si coaja rasa, amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi adaugam si halvaua taiata cubulete mici (in contact cu caldura, halvaua se va topi, dar va pastra si mici bucatele asa ca vom simti si gustul mai profund) si amestecam usor cu o lingura.

Punem compozitia intr-o forma cu diametrul 20 cm, unsa in prealabil cu ulei si presarata putina faina, mai punem cca 100 gr halva taiata in cubulete deasupra si presaram putin zahar brun si punem la cuptorul preincalzit la 170 C ptr 30 minute, apoi coboram la 160 C pentru alte 30 minute.

Cand e gata, lasam sa se raceasca putin si apoi scoatem checul.

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa ungeti tava, puteti pune doar hartie de copt fara sa ungeti, se va desprinde chiar mai bine.

2

Eu nu am avut ulei de susan si am inlocuit cu ulei de arahide, a fost perfect.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu halva de post 213919
retete culinare - Chec cu halva de post 213920
retete culinare - Chec cu halva de post 213921
retete culinare - Chec cu halva de post 213922
retete culinare - Chec cu halva de post 213923
retete culinare - Chec cu halva de post 213924
retete culinare - Chec cu halva de post 213925
retete culinare - Chec cu halva de post 213926
retete culinare - Chec cu halva de post 213927
retete culinare - Chec cu halva de post 213928

COMENTARII (28)

Sim0na 1

25.03.2013, 20:51

interesanta combinatie!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:46

Buni, mai am inca 2 bucati mici, le voi savura la cafea! Foarte delicios!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:48

Rocsi, simona, nu ma asteptam la combinatia asta, si totusi a iesit ceva extraordinar! Puteti incerca cu jumate din doza, asa fac eu in general cu retete noi! Dar va garantez, daca va place halvaua, acest chec sigur va va placea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21