Chec cu iaurt

de Lau in Prajituri, 3 Mar 2014 | 63035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 150 g iaurt
  • 460 g faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • sare
  • afine
  • nuca
  • 2 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt:

Intr-un vas mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste

Galbenusurile le mixam cu uleiul, dupa care adaugam iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu o lingura.

Adaugam 1/2 din spuma de albusuri, amestecam cu lingura cu miscari usoare, cand s-a incorporat adaugam spuma ramasa, coaja de lamaie si esenta, amestecam din nou pana ce s-a incorporat spuma.

Adaugam compozitia (din care am oprit un pic) in tava tapetata cu faina 

Adaugam afinele deasupra, apasam putin cu lingura sa intre in compozitie.

Deasupra adaugam compozitia ramasa amestecata cu cacao si deasupra nuci tocate.

Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca in tava cca 10 min dupa care scoatem pe un gratar pana ce se raceste complet.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu iaurt 301453
retete culinare - Chec cu iaurt 301454
retete culinare - Chec cu iaurt 301455
retete culinare - Chec cu iaurt 301456
retete culinare - Chec cu iaurt 301457
retete culinare - Chec cu iaurt 301458
retete culinare - Chec cu iaurt 301459
retete culinare - Chec cu iaurt 301460
retete culinare - Chec cu iaurt 301461
retete culinare - Chec cu iaurt 301462
retete culinare - Chec cu iaurt 301465

COMENTARII (29)

Florentina_Cristina 1

04.03.2014, 19:05

Lau 1

04.03.2014, 21:32

gaby_gabytza 1

07.03.2014, 17:07

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21