Chec cu iaurt, lămâie și cireșe

de Panacris in Prajituri, 30 Mai 2013 | 4975 vizualizari

 

Un chec super fain, umed și gustos!

 

INGREDIENTE

  • iaurt 500 ml,
  • oua 4 bucăți,
  • unt 250 g,
  • zahăr tos 16 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt cu șofran 1 plic,
  • praf de budincă cu aromă de lămâie 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • făină cât cuprinde.
  • cireșe,
  • praf de scorțișoară.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt, lămâie și cireșe:

Ouăle, iaurtul, zahărul tos, zahărul vanilinat și untul topit se bat energic cu mixerul. După ce s-au înglobat ingredientele, se adaugă făina cernută, praful de budincă, împreună cu praful de copt și se amestecă până se omogenizează aluatul. Se toarnă într-o formă de chec, se adaugă cireșele dezosate, se pudrează cu zahăr vanilinat și scorțișoară, apoi se pune în cuptorul preîncins, la foc mediu cca. 50 de minute.

După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în formă și se pudrează cu zahăr praf după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu iaurt, lămâie și cireșe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Anett 1

30.05.2013, 23:10

_Alina_ 1

31.05.2013, 08:26

Sper ca mai ai o felie din minunatia asta si pentru intarziati.

Tabita _ 1

02.06.2013, 15:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zebra