Chec cu iaurt pentru Inaltare si oua rosii

de mamaieelena in Prajituri, 24 Mai 2012 | 5378 vizualizari

 

Pentru ca la Sf.sarbatori de Pasti am facut cozonac de aceasta data am facut chec pe care nu l-am mai incercat de multa vreme.

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 125 g ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cu nuca de cocos
  • 2 lingurite cu cacao
  • 1 iaurt de 150 g natural
  • sare
  • margarina si faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt pentru Inaltare si oua rosii:

Ouale intregi sparte si puse intr-un bol se vor amesteca cu mixerul bine se adauga sare un varf de cutit, zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina. Se pun 250 g faina peste compozitia din bol, apoi se ia din acea compozitie si se pune intr-o ceasca de cafea cam 3 linguri (se da deoparte) Se continua a se adauga si nuca de cocos si restul de faina.

In cescuta de cafea in care s-a pus din compozitie se pun cele 2 lingurite de cacao si se amesteca.

Tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se pune in ea prima compozitie cea alba si pe deasupra se pune pe mijloc cea cu cacao, apoi cu o lingura se rasuceste compozitia astfel incat sa se amestece cele doua doar pe mijloc. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se lasa pret de 5 minute si apoi se scoate din tava. Daca doriti cu zahar atunci imediat fierbinte se poate pune zahar pe deasupra abundent.

Noi nu mai servim astfel. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu iaurt pentru Inaltare si oua rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

25.05.2012, 07:17

iri multumesc

mihaelar63 1

30.05.2012, 16:05

Ce frumos Elena ca ai facut oua rosii de inaltare . Multa lume nu stie ca exista traditie de a se face oua rosii si de aceasta sarbatoare

mamaieelena 1

30.05.2012, 17:32

multumesc mihaela de aceasta remarca si pentru apreciere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt