Chec cu inimioare

de alice_ciobanu in Prajituri, 20 Mai 2011 | 1172 vizualizari

 

În ultimele zile tot m-am căscat şi eu ca tot omul din blogosferă pe unele bloguri mai isteţe. Şi inspirată de minunile culinare pe care le-am descoperit pe blogul Antoninei şi al Gabrielei.... am hotărât să mă las şi eu purtată în mirajul culinar... şi să fac un chec... Uite aşa pe moment ..... M-am uitat prin bucătărie am văzut cam ce aveam şi am zis în sinea mea: asta e.. ori acu.. ori niciodată :))

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  •  6 linguri zahăr
  •  130 gr făină
  •  55 ml ulei 
  •  o jumătate de plic de praf de copt
  •  un zahăr vanilat
  •  un plic de cremă de vanilie de la D. Oetker 
  •  o ceşcuţă de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu inimioare:

Aşaaa....am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat , treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu uleiul. Crema de vanilie am amestecat-o cu laptele, turnat încet, ca să nu se facă cocoloaşe. Apoi le-am adăugat în gălbenuşuri. Treptat am încorporat şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit am adăugat şi spuma de albuşuri.

Am turnat compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi am dat-o la cuptor pentru vreo jumate de oră... faceţi proba cu scobitoare. Am lăsat la răcit şi am pudrat cu zahăr şi cacao.

Mirunei mele i-a plăcut foarte tare :))

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu inimioare-0
Chec cu inimioare-1
Chec cu inimioare-2

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

20.05.2011, 20:14

mirela0911

mirela0911 1

20.05.2011, 23:42

ce bine ti-a iesit

mamaieelena

mamaieelena 1

23.05.2011, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24