Chec cu lamaie

de LUK in Prajituri, 6 Feb 2011 | 1425 vizualizari

 

Imi plac mult checurile pentru ca sunt bune si se fac repede..si ador gustul de lamaie in prajituri...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • o mana de stafide
  • 30gr unt topit sau foarte moale..
  • 6 linguri de faina(daca sunt ouale mari poatee nevoie sa mai adaugati o lingura)
  • un praf de copt
  • 6 linguri de zahar tos
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

    Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu untul,3linguri de zahar,coaja de lamaie,3 linguri de faina.

In zeama de lamaie dizolvam praful de copt si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine..

Albusurile le batem spuma tare adaugand treptat dup ace s-au intarit cate 3 linguri de zahar.

Incet incorporam compozitia de galbenusuri si restul de faina in albusuri,amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.Punem stafidele si amestecam.Turnam compozitia astfel obtinuta in tava de chec in care am pus hartie de copt..coacem la foc mediu 145 de grade in cuptorul preincalzit 35-40min.

Se scoate din tava dupa ce s-a copt si se pudreaza cu zahar pudra..

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu lamaie-0
Chec cu lamaie-1
Chec cu lamaie-2
Chec cu lamaie-3

COMENTARII (17)

mirela0911

mirela0911 1

07.02.2011, 20:08

Imi place ce frumos e buchetul

LUK

LUK 1

07.02.2011, 20:44

Criss..Mirela..multumesc..

adry88

adry88 1

04.07.2011, 16:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01