Chec cu lamaie

de susu in Prajituri, 13 Iun 2011 | 4108 vizualizari

 

Un chec dulce acrisor si racoritor, potrivit pentru cei care indragesc gustul citricelor.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 170 gr faina
  • Arome, vanilie si rom
  • Coaja de lamaie rasa
  • ½ lingurita praf de copt
  • 2 lamai potrivite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Albusurile care au fost tinute la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul si se bate dupa fiecare transa. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa.  Galbenusurile se presara cu putina sare, coaja de portocale si zahar vanilat iar dupa cateva minute se mixeaza. Adaugam cate putin uleiul si amestecam. Compozitia rezultata se adauga la albusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor de jos in sus. Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ 35 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu lamaie 110085
retete culinare - Chec cu lamaie 110086
retete culinare - Chec cu lamaie 110087
retete culinare - Chec cu lamaie 110088
retete culinare - Chec cu lamaie 110089
retete culinare - Chec cu lamaie 110090
retete culinare - Chec cu lamaie 110091
retete culinare - Chec cu lamaie 110092

COMENTARII (16)

aziz 1

14.06.2011, 19:36

superbbbbbbbbbbb

babi5 1

26.06.2013, 19:35

simona72 1

27.06.2013, 08:35

Ce super este forma de copt!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29