Chec cu lamaie

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 1419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr unt moale
  • Coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 gr zahar 
  • 2 oua
  • Pentru glazura
  • 200 gr zahar
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru sirop
  • 5 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Se incinge cuptorul la 180°C.Se unge forma cu grasime si se tapeteaza cu faina.
Pentru aluat se amesteca, cu mixerul, toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.Se coace aprox. 45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se scoate checul din cuptor se inteapa de cateva ori si se insiropeaza cu un amestec din 5 linguri zeama de lamaie si 5 linguri zahar pudra.Se lasa 10 minute, apoi se rastoarna din forma.
Pentru glazura se amesteca zaharul cu zeama de lamaie, apoi se toarna peste chec cat este cald. Se lasa checul sa se raceasca de tot, apoi se serveste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu lamaie 27933
retete culinare - Chec cu lamaie 27934
retete culinare - Chec cu lamaie 27935
retete culinare - Chec cu lamaie 27937
retete culinare - Chec cu lamaie 27938

COMENTARII (1)

Rocsi 1

22.04.2010, 14:06

sigur pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S