Chec cu lămâie

de diaconta in Prajituri, 10 Sep 2015 | 1598 vizualizari

 

Pentru acest week-end am vrut un desert simplu dar totuşi foarte gustos.
Desigur alegerea cea mai bun este un chec în astfel de situaţii.Dar nu vroiam chiar un chec simplu,aşa că i-am adaugat multă lamâie ,ciocolată şi coacăze roşii pentru a-i accentua gustul răcoros.
Un chec umed,foarte însiropat,cu un gust mai mult acrişor decât dulce.
Sper c-o să vă placă această reţetă.

 

INGREDIENTE

Ingrediente chec:

  • 220 g unt
  • 200 g Green Sugar
  • 4 oua
  • 230 g faina
  • 2 linguri bilute de ciocolata
  • Coacaze roşii
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 1 plic praf de copt
  • Sare

Sirop:

  • Zeama de la 2 lamâi medii
  • 100 ml apa
  • 200 g Green Sugar

Glazura:

  • 5-6 linguri zahar pudra
  • Zeama de lamâie (eu am folosit sirop pentru a-l dilua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lămâie:

Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a diluat.

Am adaugat apoi  câte un ou, mixând bine dupa fiecare.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea si am încorporat-o în compozitie.

La urma am pus aromele, bilutele de ciocolata si coacazele.

Am pus amestecul în tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.

Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.

Intre timp am pregatit siropul, fierbând toate ingredientele.

Când am scos checul din cuptor, l-am înţepat cu un băţ de frigaruie si am turnat siropul fierbinte.

Nu va zgârciţi la sirop. Pe masura ce se va raci, checul va absorbi foarte bine siropul.

Eu am folosit putin sirop pentru a dilua zaharul pudra pentru glazura.

Se taie dupa ce s-a racit. Eu l-am lasat chiar la frigider.

Poftă bună !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu lămâie 400298
retete culinare - Chec cu lămâie 400299
retete culinare - Chec cu lămâie 400300
retete culinare - Chec cu lămâie 400301
retete culinare - Chec cu lămâie 400302
retete culinare - Chec cu lămâie 400303

COMENTARII (37)

Xandrinne 1

27.09.2015, 10:30

Rux 1

27.09.2015, 21:41

Minunat!!!! Stiu intotdeauna pana sa deschid ca e reteta ta

diaconta 1

27.09.2015, 22:02

Ruxy scumpa ,multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L