Chec cu lamaie si afine

de laura_n in Prajituri, 24 Iul 2013 | 2528 vizualizari

 

Buuun tare!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt nesarat moale
  • 150 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 1 lamaie
  • 150 gr afine
  • 1 lg zahar
  • 50 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si afine:

Am pornit cuptorul.

Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat pana s-a transformat intr-o spuma. Am adaugat ouale, incorporand cate unul, apoi am adaugat faina, praful de copt si dupa ce am omogenizat compozitia, am stors si zeama de la o jumatate de lamaie. 

Jumatate din afine le-am tavalit in putin zahar pudra si le-am incorporat in compozitie. 

Am scos o forma de chec, am pus hartie de copt si am turnat compozitia. Am dat la cuptor, la foc mediu, cam o ora, pana s-a rumenit frumos.

Restul de afine le-am pus la fiert cu putina apa si 1 lg zahar si am lasat sa fiarba la foc mic, pana s-a legat un sos.

Dupa ce s-a copt checul, l-am scos, l-am lasat la racit si l-am ornat cu sos de afine.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 18 lei.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu lamaie si afine 247281
retete culinare - Chec cu lamaie si afine 247282
retete culinare - Chec cu lamaie si afine 247283
retete culinare - Chec cu lamaie si afine 247284
retete culinare - Chec cu lamaie si afine 247285
retete culinare - Chec cu lamaie si afine 247286
retete culinare - Chec cu lamaie si afine 247287

COMENTARII (30)

Geanina87 1

24.07.2013, 23:21

ce deliciosenie ai pregatit

loredanaaa 1

27.07.2013, 00:46

bun

alba_zori 1

29.07.2013, 16:53

foarte buna,delicioasa rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55