Chec cu lamaie si caramel

de _Alina_ in Prajituri, 20 Ian 2014 | 3812 vizualizari

 

Bun, economic si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 120 g zahar tos (6 lg cu varf)
  • 85 g ulei de palmier
  • 140 g faina (7 lg cu varf)
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • Sos caramel
  • 5 lg cu varf zahar tos
  • 50 ml apa
  • 75 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si caramel:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul.

3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut, apoi incorporam zeama de lamaie si faina mixand bine.

4. Punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie si mixam bine.

5. Compozitia o punem intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem si lasam la racit inainte de a pune caramelul deasupra.

6. Pentru sosul de caramel, punem zaharul impreuna cu apa intr-o cratita la foc mic, amestecam din cand in cand. Lasam zaharul sa se caramelizeze complet, apoi oprim focul, punem laptele (aveti grija sa stati la distanta de cratita pentru ca va stropi si va puteti rani) si amestecam. Il lasam sa se racoresca cateva minute, apoi il putem turna apoi peste chec.

 S-aveti pofta!

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui uleiul de palmier cu unt sau cu ulei de floarea soarelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sim0na 1

21.01.2014, 11:23

Oleleuuu.. cum se prelinge caramelul ala..

MIUTA 1

21.01.2014, 16:39

Super

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:29

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si ciocolata