Chec cu lamaie si iaurt

de La Ancuta in Dulciuri, 29 Apr 2014 | 5343 vizualizari

 

Cand vreau un desert usor de preparat, dar aromat si pufos, apelez la checuri. La fel am facut si de aceasta data. Rezultatul a fost delicios :).

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 oua
  • 250 g iaurt
  • 350 g faina
  • 1 praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si iaurt:

Mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine cremos apoi adaugam galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare.
Adaugam coaja si sucul de lamaie impreuna cu vanilia iar apoi mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie, alternand cu iaurtul.
La final mixam albusurile spuma si le adaugam peste compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si dam la cuptor la foc potrivit, pana cand trece testul scobitorii.

Lasam checul sa se raceasca putin apoi il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

Il servim pudrat cu zahar sau facem o glazura din zahar pudra si suc de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu lamaie si iaurt-0
Chec cu lamaie si iaurt-1
Chec cu lamaie si iaurt-2
Chec cu lamaie si iaurt-3

COMENTARII (37)

La Ancuta

La Ancuta 1

30.04.2014, 13:24

Rocsi, si la mine ar merge

anca_rm

anca_rm 1

04.07.2014, 14:21

am facut reteta ta, si mi-a iesit tare bunnnn . Asa de bun ca s-a si evaporat innainte sa apuc sa-i fac niste poze . Ms de reteta

La Ancuta

La Ancuta 1

04.07.2014, 15:44

Anca, ma bucur ca v-a placut. Pentru poze eu zic sa repeti figura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!