Chec cu lamaie si mure

de Bya Ralu in Prajituri, 29 Iul 2013 | 2991 vizualizari

 

by laurici,putin schimbata reteta,dar delicios yam yam yam.a iesit asa pufos si bun!mai am dar nu va dau:))

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri+2 oua
  • 100 g unt
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 200 g mure
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si mure:

Murele se dau sub jet de apa rece,se spala si se pun la scurs.Se pun intr-un castron impreuna cu esenta de lamaie si zaharul vanilat si se lasa peste noapte in frigider.

Albusurile se bat spuma impreuna cu lingura de zahar,dupa adaugam si ouale intregi si untul si amestecam bine.

Jumatatea de lamaie o stoarcem,iar coaja o dam pe razatoarea mica.

Punem peste compozitie,adaugam si faina amestecata cu praful de copt si mixam bine,va devenii o compozitie mai groasa.

Intr-un castron punem zaharul pudra si dam murele prin el.

Intr-o forma de chec punem hartie de copt,adaugam compozitia si punem murele.Unele le impingem in compozitie iar celalalte le lasam deasupra.

Se da la cuptor pentru 30-40 minute.

 

TIPS-URI

1

Se verifica intre timp cu un bat de scobitoare daca este gata

2

Se serveste rece cu dulceata de mure

RETETA IN IMAGINI

Chec cu lamaie si mure-0
Chec cu lamaie si mure-1
Chec cu lamaie si mure-2
Chec cu lamaie si mure-3
Chec cu lamaie si mure-4

COMENTARII (62)

sebirizescu

sebirizescu 1

05.08.2013, 21:52

cel mai bun

Bya Ralu

Bya Ralu 1

05.08.2013, 22:03

ciobotaru_laura

ciobotaru_laura 1

29.07.2014, 13:33

Arata delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!