Chec cu lapte praf

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Apr 2011 | 14987 vizualizari

 

Am cumparat mai demult o crema de vanilie sa fac prajitura Krem a krem dar nu i-a mai venit randul.
Asa ca zarind-o in dulap la bucatarie am zis s-o furisez printr-un desert. Asa s-a nascut acest chec fin, o bunatate frageda si pufoasa cu aroma de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 250 ml apa
  • 150-175 gr faina
  • o lingurita  praf copt
  • un plic crema vanilie dr oetker.
  • 100 gr zahar
  • o cana lapte praf(120 gr)
  • un plic zahar  vanilat
  • un vf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lapte praf:

Intr-un vas amestecam crema de vanilie cu laptele praf si incepem sa adaugam putin cate putin apa, amestecand bine.
Adaugam galbenusurile , zaharul si untul la temperatura camerei si omogenizam.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu sarea. Le adaugam peste amestecul de gabenusuri.
Ungem forma cu unt si turnam compozitia.
Coacem la 165-170 grade timp de...aprox 35-40 min.(facem testul cu scobitoarea)

Cand s-a racit, pudram cu 2 linguri lapte praf.
Delicios.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu lapte praf-0
Chec cu lapte praf-1
Chec cu lapte praf-2

COMENTARII (87)

gaby_duceag 1

03.05.2011, 16:18

MvMIH (po' sa te alint OMV ? ))) )- asta e forma http://www.pentrucopt.ro/silicon/1027-forma-silicon-prajitura-gugelhupf----22-cm.html doar ca la cantitatile date era imposibil sa cuprinda toata forma )

alice_ciobanu 1

03.05.2011, 17:31

doresc sa ma exprimez si aici, dna. gaby_d , ce culoare frumoasa..arata splendid...o fi de la ouale eco?

gaby_duceag 1

03.05.2011, 18:15

nu, nu, e de la sticla de colorant :))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04