Chec cu lapte praf

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Apr 2011 | 21481 vizualizari

 

Am cumparat mai demult o crema de vanilie sa fac prajitura Krem a krem dar nu i-a mai venit randul.
Asa ca zarind-o in dulap la bucatarie am zis s-o furisez printr-un desert. Asa s-a nascut acest chec fin, o bunatate frageda si pufoasa cu aroma de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 250 ml apa
  • 150-175 gr faina
  • o lingurita  praf copt
  • un plic crema vanilie dr oetker.
  • 100 gr zahar
  • o cana lapte praf(120 gr)
  • un plic zahar  vanilat
  • un vf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lapte praf:

Intr-un vas amestecam crema de vanilie cu laptele praf si incepem sa adaugam putin cate putin apa, amestecand bine.
Adaugam galbenusurile , zaharul si untul la temperatura camerei si omogenizam.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu sarea. Le adaugam peste amestecul de gabenusuri.
Ungem forma cu unt si turnam compozitia.
Coacem la 165-170 grade timp de...aprox 35-40 min.(facem testul cu scobitoarea)

Cand s-a racit, pudram cu 2 linguri lapte praf.
Delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lapte praf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (87)

gaby_duceag 1

03.05.2011, 16:18

MvMIH (po' sa te alint OMV ? ))) )- asta e forma http://www.pentrucopt.ro/silicon/1027-forma-silicon-prajitura-gugelhupf----22-cm.html doar ca la cantitatile date era imposibil sa cuprinda toata forma )

alice_ciobanu 1

03.05.2011, 17:31

doresc sa ma exprimez si aici, dna. gaby_d , ce culoare frumoasa..arata splendid...o fi de la ouale eco?

gaby_duceag 1

03.05.2011, 18:15

nu, nu, e de la sticla de colorant :))))))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lapte condensat