Chec cu mac

de silvi0ara in Prajituri, 23 Apr 2010 | 1888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 440g faina;
  • 400g unt;
  • 360g zahar;
  • 8 oua;
  • 1 plicuri praf de copt;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • o priza sare;
  • 6 linguri mac;
  • coaja rasa de la 1 lamaie.
  • Pentru siropul de glazura
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri apa
  • zeama de la 1 lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac:

Se freaca untul cu zaharul, vanilia, sarea si coaja rasa de lamaie pana devine o crema spumoasa, se adauga apoi galbenusurile pe rand si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga macul, faina, alternand cu albusurile batute spuma tare. Din aceasta compozitie ies 3 checuri. Se ung tavile si se tapeteaza cu unt si faina sau hartie pergament, se repartizaza compozitia in cele 3 forme, apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40-50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Cele 4 linguri de zahar se pun intr-o craticioara cu cele 4 linguri de apa si se pun la foc pana s-a topit zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie, se toarna imediat peste checurile scoase din cuptor. Se lasa sa se raceasca apoi se poate taia.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu mac-0
Chec cu mac-1
Chec cu mac-2
Chec cu mac-3
Chec cu mac-4
Chec cu mac-5
Chec cu mac-6
Chec cu mac-7
Chec cu mac-8

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

23.04.2010, 21:14

imi plac umpluturile cu mac dar chec nu am facut niciodata..................

silvi0ara 1

23.04.2010, 22:34

Medi incearca,este o bunatate.

Julie 1

28.04.2010, 11:30

Cred ca e o bunatate.Mie imi place macul.Am adaugat reteta la favorite.Precis o sa incerc si eu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!