Chec cu mac si lamaie

de La Ancuta in Prajituri, 9 Mai 2012 | 2201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri mac
  • sucul de la o lamie
  • 1 lingura coaja de lamaie confiata
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac si lamaie:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana lucesc, ca pentru bezea iar apoi adaugam sucul de lamaie.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste spuma de albus. Amestecam usor pana se incorporeaza.
Cernem faina si o amestecam cu macul si praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia de oua.

Tocam marunt coaja de lamaie si de portocala confiata si le adaugam in compozitie.

Turnam aluatul in tava pentru chec tapetata cu hartie de copt.
Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Scoatem checul pe un gratar si lasam la racit apoi pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu mac si lamaie-0
Chec cu mac si lamaie-1
Chec cu mac si lamaie-2
Chec cu mac si lamaie-3
Chec cu mac si lamaie-4
Chec cu mac si lamaie-5

COMENTARII (17)

Rocsi 1

09.05.2012, 23:28

Bun,tare bun

La Ancuta 1

10.05.2012, 22:55

ma bucur ca va place.

La Ancuta 1

10.05.2012, 22:56

Susu felicitari ca poti tine cura de slabire. La mine ar fi foarte greu, pentru ca sunt o pofticioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04