Chec cu măr şi caramel

de diaconta in Prajituri, 7 Dec 2012 | 2094 vizualizari

 

O reţetă rapidă și de post.Un piculeț cam dulce pentru mine dar foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani (200 ml) cu faina
  • o cana de lapte de soia
  • 1/2 cana ulei
  • o cana zahar
  • o lingura cacao
  • 10 gr praf de copt(1 plic)
  • sare
  • 4 mere curăţate taiate cubuleţe
  • Pentru caramel: 3 linguri zahar + 50 gr margarina(unt daca nu-l faceti de post)+o lingura lapte de soia
  • coaja de portocala
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu măr şi caramel:

Am pregatit mai ȋntȃi caramelul.

Am topit margarina,am pus zaharul si am lasat sa se caramelizeze puțin.Doar pȃna capata o culoare usor maronie.Am pus merele cubulete si o lingura de lapte de soia.

Am lasat pȃna s-a topit caramelul si s-au ȋnmuiat puțin merele.

Am lasat la racit.

Am mixat zaharul cu laptele de soia si uleiul.Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt,apoi aromele.

Am luat o parte din compozitie si am amestecat-o cu cacaua.

Intr-o tava tapetata,am pus alternativ compozitie alba,cu cacao si mere caramelizate .

Deasupra am amestecat putin cele doua compozitii cu o furculita.

Am pus la cuptor pentru 45 de minute,dar e util de verificat cu o scobitoare cȃnd este copt.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu măr şi caramel-0
Chec cu măr şi caramel-1
Chec cu măr şi caramel-2
Chec cu măr şi caramel-3
Chec cu măr şi caramel-4
Chec cu măr şi caramel-5

COMENTARII (33)

diaconta

diaconta 1

07.12.2012, 16:11

Bine Ionela,macar ai gasit ceva pe placul tau

ionela2682

ionela2682 1

07.12.2012, 16:51

Asta e fix pe placul meu..ciupercile le refuz nu pentru ca nu /mi place aspectul/prezentarea..eu nu mananc ciuperci DELOC,,,

diaconta

diaconta 1

07.12.2012, 21:23

Ionela,cred ca fiecare avem alimente pe care nu le agreem.De pilda eu n-as manca peste nici daca as muri de foame

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!