Chec cu mar si nuci

de Bunica in Prajituri, 27 Noi 2013 | 6292 vizualizari

 

Inspirata de reteta Inei si de poftaaaaaaa de ceva dulce am facut un chec.

 

INGREDIENTE

  • 1 mar mare
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. ulei
  • 100 ml. apa minerala
  • 350 g. faina
  • zeama si coaja de la o portocala mare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 50 g. stafide
  • 100 g. miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mar si nuci:

Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe razatoarea mica si faina.

Totul se amesteca bine cu mixerul pentru a fi incorporate toate ingredientele.

Se ia o tava /forma de chec,se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia (o  jumatate din ea),se pun stafidele si cealalta parte de compozitie.

Deasupra se pun nucile si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 grade.

Se tine in cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate cand este copt se lasa sa se raceasca si se pundreaza.

Se taie rece.

A zis Ina sa avem rabdare,dar n-am avut:">

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte fructe confiate in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mar si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac si morcovi (de post)