Chec cu măr şi scorţişoară (reţeta de post)

de diaconta in Prajituri, 29 Noi 2013 | 3553 vizualizari

 

Un chec foarte pufos ,mărul din compoziţie i-a dat o textură uşor umedă.Mie mi-a plăcut foarte mult şi în varianta aceasta de post.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 150 ml nectar de piersici
  • 3 mere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Stafide
  • Scortisoara
  • Vanilie
  • Sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu măr şi scorţişoară (reţeta de post):

Merele le-am curatat de coaja si le-am razuit.

Uleiul l-am mixat cu zaharul,apoi am adaugat nectarul si apa minerala.

Faina am amestecat-o cu un praf de sare ,praful de copt si bicarbonatul,apoi le-am pus peste ingredientele lichide.

Am pus si marul razuit,vanilia,stafidele si scortisoara.

Compozitia am turnat-o într-o tava tapetata cu ulei(margarina) si faina.

Am pus tava în cuptor  la 180 de grade pentru o ora.

Verificati totusi cu o scobitoare când este copt.

L-am taiat dupa ce s-a racit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu măr şi scorţişoară (reţeta de post) 281526
retete culinare - Chec cu măr şi scorţişoară (reţeta de post) 281527
retete culinare - Chec cu măr şi scorţişoară (reţeta de post) 281528
retete culinare - Chec cu măr şi scorţişoară (reţeta de post) 281529

COMENTARII (22)

gaby_duceag 1

01.12.2013, 12:55

nici asta nu l-am vazut dar tu acu esti obisnuita ca io vin ...luna urmatoare)

diaconta 1

01.12.2013, 13:03

Gaby,m-am obisnuit,dar te iert daca-mi pui reteta cu numarul 500 la Reteta zilei )))))))))

diaconta 1

01.12.2013, 13:03

Laurici muahhhhhh

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55