Chec cu menta

de Xandrinne in Prajituri, 27 Iul 2014 | 732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 250 g zahar pudra,
  • 250 g faina,
  • 150 g unt,
  • 2 lg de lapte,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 50-100g menta - eu am folosit doua lingurite de esenta de menta de la Dr. Oetker.
  • Glazura:100g ciocolata menaj,
  • 30g unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu menta:

Am spumat intai untul dupa care am adaugat treptat zaharul, si mai apoi ouale, pe rand cate unul, mixand foarte bine pentru incorporare. Am adaugat apoi faina si praful de copt, stins in lapte, apoi esenta de menta. Am incorporat bine ingredientele, dupa care am turnat compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Am copt cca 40 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
O data scos din tava checul l-am lasat la racit. Cand e racit suficient se poate turna deasupra glazura.
Pentru glazura incalzim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic si amestecam pana se omogenizeaza.

Peste glazura eu am presarat niste inimioare colorate, de la Dr. Oetker.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu menta 334368
retete culinare - Chec cu menta 334369
retete culinare - Chec cu menta 334370
retete culinare - Chec cu menta 334371

COMENTARII (14)

Xandrinne 1

07.08.2014, 12:35

mihaelar63 1

08.08.2014, 12:58

Ce bun !!!!

Ela68 1

08.08.2014, 13:17

imi place aroma de menta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S