Chec cu menta si ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 26 Sep 2015 | 2986 vizualizari

 

Ati înțeles cred, îmi place menta foarte mult ....
După siropul de casă și inghetatele cu ciocolată și fistic,va propun un chec de data aceasta.....

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt simplu (pastrati borcanelul ca măsură)
  • 3 masuri de făină
  • 1 masura sirop de menta de casa
  • 3 linguri de zahăr
  • 3/4 masura de ulei
  • 4 oua
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • colorant alimentar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu menta si ciocolata:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se toarnă iaurtul într-un castron. 

Se amesteca cu zaharul, gălbenușurile de ou, zaharul vanilat și cu uleiul.  Amestecam praful de copt cu faina si le adaugam amestecand bine. Incepem sa batem albusurile cu un praf de sare.

Se adaugă treptat siropul de menta continuand sa le batem pana se vor tine ca o bezea.

Siropul de menta de casa nu este verde! Pentru a obtine culoarea verde se adaugă câteva picături de colorant alimentar sau se poate folosi praf de copt verde. 

Se amestecă albușurile spuma cu compozitia precedenta.

Se unge forma de chec și se toarnă 3/4 din aluat. 

Adaugam cacaoa in compozitia  rămasa și amestecăm.  Se toarnă peste preparatul verde. 

Punem la cuptor pentru 30 de minute. Verificați daca este copt cu o scobitoare sau cu un cutit.


Dacă checul este prea rumenit, continuati coacerea lui prin acoperirea cu  o folie de aluminiu.
Am făcut si cateva muffins ....le scoateti din cuptor inainte, dupa cca 20 de minute.

Se lasa sa se răcească puțin înainte de a-l scoate din forma. Se presara cu zahar pudra si taie felii.

Pofta Buna !!!!

Alte retete cu menta aici.

TIPS-URI

1

sirop de menta de casa- reteta aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/08/sirop-de-menta-de-casa.html

2

dacă checul este prea rumenit, continuati coacerea lui prin acoperirea cu o folie de aluminiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.09.2015, 14:19

Ce bun trebuie sa fie!

miki_a 1

27.09.2015, 16:00

Bun si racoros!

Gicuta 1

28.09.2015, 13:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos