Chec cu mere

de Michelle in Prajituri, 11 Noi 2009 | 6174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 mere
  • 5 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 8 lg faina
  • o lingurita praf de copt.
  • Glazura
  • 100gr ciocolata
  • 1 lg ulei
  • 1 lg apa
  • scortisoara
  • 1 lg cacao
  • Sirop
  • 1 lg zahar
  • scortisoara
  • apa 200 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Separam oualele, curatam merele de coaja le dam pe razatoarea mare. Amestecam zaharul, galbenusurile si merele razuite.Batem spuma albusurile si apoi incorporam amestecurile.Separam compozitia in doua. Intr-una punem 5 lg faina iar in celalalta punem 3 lg faina si 2 cacao. Si la fiecare cate o jumatate de lingurita de praf de copt.

Tapetam o tava rotunda si incepem sa punem compozitia. Eu am pus o lg compozitie alba, o lg compozitie neagra si tot asa pana am terminat compozitia si am bagat la cuptor cca 30 min la 180º C. FACEM TESTUL CU SCOBITOAREA!

Facem o cana de sirop din zahar, scortisoara si apa (la rece).

Cand checul e copt si racit turnam siropul peste el, apoi facem o glazura din ciocolata, lg de apa, lg de ulei,1 lg cacao, un pic de scortisoara.Turnam peste Chec si servim.

am presarat si un pic de nuca de cocos...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu mere 10463
retete culinare - Chec cu mere 10464
retete culinare - Chec cu mere 10466

COMENTARII (4)

Oana 1

11.11.2009, 22:49

Michele, te rog mult sa editezi si sa scrii clar la ingrediente din ce se face siropul si din ce se face glazura. Ai scris ingredientele pt. chec si o parte din cele pt. glazura...cred...deci nu inteleg! Eu il trec la favorite, ca suna tare bine si vreau sa-l incerc, dar te rog mult sa editezi tu...plus cata ciocolata trebuie la glazura...Mersi mult!

Michelle 1

12.11.2009, 08:03

am editat
sper ca intelegi

Oana 1

12.11.2009, 19:17

Multumesc! E deja la favorite si are 5 furculite Abia astept sa-l incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55