Chec cu mere

de Michelle in Prajituri, 11 Noi 2009 | 30542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 mere
  • 5 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 8 lg faina
  • o lingurita praf de copt.
  • Glazura
  • 100gr ciocolata
  • 1 lg ulei
  • 1 lg apa
  • scortisoara
  • 1 lg cacao
  • Sirop
  • 1 lg zahar
  • scortisoara
  • apa 200 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Separam oualele, curatam merele de coaja le dam pe razatoarea mare. Amestecam zaharul, galbenusurile si merele razuite.Batem spuma albusurile si apoi incorporam amestecurile.Separam compozitia in doua. Intr-una punem 5 lg faina iar in celalalta punem 3 lg faina si 2 cacao. Si la fiecare cate o jumatate de lingurita de praf de copt.

Tapetam o tava rotunda si incepem sa punem compozitia. Eu am pus o lg compozitie alba, o lg compozitie neagra si tot asa pana am terminat compozitia si am bagat la cuptor cca 30 min la 180º C. FACEM TESTUL CU SCOBITOAREA!

Facem o cana de sirop din zahar, scortisoara si apa (la rece).

Cand checul e copt si racit turnam siropul peste el, apoi facem o glazura din ciocolata, lg de apa, lg de ulei,1 lg cacao, un pic de scortisoara.Turnam peste Chec si servim.

am presarat si un pic de nuca de cocos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

11.11.2009, 22:49

Michele, te rog mult sa editezi si sa scrii clar la ingrediente din ce se face siropul si din ce se face glazura. Ai scris ingredientele pt. chec si o parte din cele pt. glazura...cred...deci nu inteleg! Eu il trec la favorite, ca suna tare bine si vreau sa-l incerc, dar te rog mult sa editezi tu...plus cata ciocolata trebuie la glazura...Mersi mult!

Michelle 1

12.11.2009, 08:03

am editat
sper ca intelegi

Oana 1

12.11.2009, 19:17

Multumesc! E deja la favorite si are 5 furculite Abia astept sa-l incerc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla cu mere