Chec cu mere

de Lau in Prajituri, 16 Sep 2011 | 1960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 g ulei
  • 200 g faina(posibil sa ceara mai mult)
  • esenta de rom
  • 1 lingura cafea
  • 2 mere
  • 6  linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Cele 6 linguri de zahar le punem in 2 tavi pentru chec si dam la cuptorul incalzit sa se caramelizeze. Le scoatem si le lasam la racit

Merele le curatam de coaja si samburi si le taiem felii, dar nu foarte subtiri, apoi le asezam in tava

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa

Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza

Adaugam galbenusurile peste albusuri amestecand usor, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si omogenizam(oprim 5 linguri de compozitie)

Turnam compozitia peste mere, adaugam in mijloc cele 5 linguri oprite amestecate cu lingura de cafea

Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

Lasam sa se raceasca in tava,pudram cu zahar pudra

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu mere 125602
retete culinare - Chec cu mere 125603
retete culinare - Chec cu mere 125604
retete culinare - Chec cu mere 125605

COMENTARII (18)

adry88 1

19.09.2011, 21:27

bun bun

Rux 1

19.09.2011, 23:59

Ce bunatate Lau!

jolygina 1

20.09.2011, 10:36

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55