Chec cu mere

de ianculubita in Prajituri, 20 Feb 2012 | 2896 vizualizari

 

Acest chec este foarte aromat si nu neaparat se face in forma de guguluf dar eu daca tot le am trebuie sa le folosesc

 

INGREDIENTE

  • 3 cani cu faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 si 1/2 cana cu zahar
  • 1 cana cu ulei
  • 4 oua
  • sucul de la 1portocala
  • 3 mere acrisoare
  • 2 lingurite de scortisoara
  • arome
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Galbenusurile frecate cu jumatate din zahar, ulei cate putin pana rezulta o crema fina, se adauga zeama de portocala si aromele; albusurile batute spuma cu sare si restul de zahar, se adauga la galbenusuri, apoi cu grija faina amestecata cu praful de copt; merele curatate de coaja si seminte, taiate felii subtiri, se tavalesc prin amestecul de scortisoara si 2 linguri de zahar; in tava cu hartie de copt, se pune cu lingura din compozitie deasupra felii de mere, iar aluat, iar mere pana se termina; se da la cuptor la foc potrivit 1h si mai mult, facand testul cu scobitoarea; dupa ce s-a copt se lasa in tava sa se raceasca dupa care se scoate si se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu mere 147942
retete culinare - Chec cu mere 147943
retete culinare - Chec cu mere 147944
retete culinare - Chec cu mere 147945
retete culinare - Chec cu mere 147946
retete culinare - Chec cu mere 147947
retete culinare - Chec cu mere 147948
retete culinare - Chec cu mere 147949

COMENTARII (18)

iri_iri 1

20.02.2012, 16:59

asa ceva mananci si nu te mai saturi

ionela2682 1

20.02.2012, 17:23

Eu acum vad ca ai forma ca a mea...frumoasa foc..eu am cam uitat de ea..ia sa scriu reteta ..poate o pun in aplicare!!

mirela0911 1

20.02.2012, 21:04

Vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D